donderdag 6 oktober 2016

Woensdag 14 september 1977

Het concertseizoen is weer begonnen! Ben alleen naar het openingsconcert geweest. Op het programma stonden werken van Mozart en Brahms. Men begon met de Haffner-symfonie van Mozart en ik moet zeggen dat het veelbelovend klonk deze KV385. Vooral het andante werd door het N.F.O, want daar hebben we het over, ingehouden en mooi afgewerkt gespeeld onder de directie van de hier niet meer veel optredende De Wolff. De zaal zat afgeladen vol en de sfeer was prima.
Ik zat zoals gewoonlijk weer vooraan in de zaal en kon de handen van de solist van vanavond, Daniel Wayenberg, goed volgen in het tweede pianoconcert van Brahms. Het derde deel, met de beroemde cello-inleiding, werd door Jan Zoutewelle voortreffelijk gespeeld en hij werd na afloop door Wayenberg in het stevige applaus betrokken.
Afgezien van een kleine oneffenheid in het eerste en tweede deel, speelde de pianist dit concert - wat een grote dialoog is tussen de piano en het orkest - erg goed. Het is verbazingwekkend hoe snel de handen over het toetsenbord gaan en dat kun je goed zien wanneer je vooraan zit. Tis haast niet te volgen. Het publiek reageerde erg enthousiast en dat was volkomen terecht.
Na afloop van het concert ben ik met Koert Fasten uitgegaan. Hij kwam me halen van het concertgebouw (Oosterpoort..maar goed, das ook een concertgebouw) en we zijn tezamen naar een cafe in de Turftorenstraat gegaan en vervolgens voor de bekende afzakker naar De Baboen. Hij gaat met ingang van 1 oktober a.s. werken (=  dansen) bij het Internationaal Folkloristisch Danstheater in Amsterdam en gaat er ook wonen. Jammer dat-ie vertrekt maar anderzijds is het misschien wel verstandig me niet te veel te hechten aan deze jongeman.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten