zaterdag 23 juli 2016

Vrijdag 25 februari 1977

Alleen naar Rondom 4 geweest o.l.v. Reinbert de Leeuw. Waardeloos met uitzondering van het 2de deel. 'Die Serenaden' opus 35 van Paul Hindemith, cantate voor sopraan, hobo, altviool en cello. Maar daar moet dan weer bij worden aangetekend dat het gezongen werd door die onsympathieke Marjanne Kweksilber ook wel heel flauw Marjanne Kwakzalver genoemd. Het werk er aan voorafgaand 'Le Bal Masque' van Poulenc was niet om aan te horen dus Hindemith was een verademing. Kan en wil er weinig over zeggen omdat het erg vervelend was en bijzonder irritant.
Dat gold eveneens voor het werk na de pauze: 'Facade' van William Walton voor twee spreekstemmen, bas en sopraan. Jezus wat een irritant geriedel, georganiseerde herrie, niet te harden!
Ben niet dol op de Rondom-concerten en ben nog minder dol op R. de Leeuw. Subsidie vretende lawaaimaker, praatjes zat op de Amsterdamse grachten en op de een of andere manier kan ik niet tegen die elitaire houding van dat soort mensen.
Ik ben niet bij de vorige concerten geweest en weet nu weer waarom. Dit was de laatste, mij zien ze niet weer. Wil me niet ergeren zo'n hele avond.
Na het concert Jan Meyling ontmoet in De Blauwe Engel. Goeie kerel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten