maandag 17 augustus 2015

Vrijdag 14 maart 1975

Met Ineke naar de Kleine Zaal geweest waar Amsterdam Sinfonietta optrad o.l.v. Willem Frederik Bon, Op het programma werken van Mozart , Bond en Grieg. Een vermeld werk van Strawinsky werd niet uitgevoerd, de reden is onbekend.
De Serenata Notturna (KV 239) is heerlijke opgewekte muziek en werd mooi uitgevoerd. De 1ste violiste verdient hier beslist een extra vermelding. Daarna een nerveuze Marja Bon in het pianoconcert van Mozart met KV-nummer 449. Ze speelde met de partituur in de piano behoorlijk maar niet opzienbarend of bijzonder. Dat kon niet verhinderen dat ze er een paar keer 'naast' zat ofschoon dat natuurlijk ook weer niet zo verschrikkelijk is maar na drie of vier keer wordt dat storend. En lerares Maria Stroo zat tussen het 200 man koppige publiek (slecht bezet dus) dus dat kan een reden geweest zijn dat de uitvoering matig was. Maar het bekende staande applaus en vele bloemen waren haar deel. Pauze.
We hoorden 'Nocturnes voor Strijkorkest' opus 16 van W.F. Bon uit 1968.Wel boeiende muziek maar duidelijk waren de invloeden van Strawinsky. Misschien is dat wel de reden dat het Concerto in Re van de Rus niet uitgevoerd werd. Jammer want het is heerlijke muziek. Twee werken die qua vorm en bezetting hetzelfde zijn op een avond is misschien niet zo handig moet men gedacht hebben.
Na Grieg's 'Aus Holbergs Zeit' was de avond voorbij, althans het concert. Weinig interessante muziek trouwens.
Op weg naar huis hebben we bij Brigitte in de Annastraat nog een glas wijn gedronken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten